Ukrayna, resmi borç ödemelerini ertelemek için G7 ülkeleriyle bir anlaşma imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, resmi borç ödemelerini ertelemek için G7 ülkeleriyle bir anlaşma imzaladı

Ukrayna, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı agresif savaşının ekonomik sonuçlarını hafifletmek adına, G7 ülkelerinden Ukrayna’nın bir grup resmi alacaklısı ve Paris Kulübü ile devlet ve devlet garantili borç ödemelerinin askıya alınmasına ilişkin bir ‘mutabakat zaptı’ imzaladı.

Ukrayna Maliye Bakanlığı Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada “Anlaşma, Ukrayna’nın bir grup resmi alacaklısı tarafından 20 Temmuz’da açıklanan ikili borçların anapara ve faiz ödemelerini 1 Ağustos 2022’den 2023’ün sonuna kadar askıya alma niyetinin devamı olarak imzalandı.” dedi.

Dokuz Avrupa ülkesi artık Ruslardan turist vizesi başvurusu bile almıyor

Buna göre, muhtıra Kanada, Fransa, Almanya, Japonya, Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetlerinin temsilcileri tarafından imzalandı ve bu muhtıranın kapsadığı toplam borç miktarı yaklaşık 3.1 milyar dolar.

Maliye Bakanı Sergey Marçenko mesjaında “Bu Muhtırayı imzaladıktan sonra, ortak ülkelerimizle ikili görüşmeler yapacağız. Onlarla birlikte, kısa vadede savaş sırasındaki aylık devlet bütçesi açığımızı kapatmak için Ukrayna’nın döviz likiditesine erişmesini sağlayacak, Orta vadeli perspektifte mali yükümlülüklerimizle başa çıkmak ve kazandığımızda ekonomimizi mümkün olan en kısa sürede restore etmek konusunda çözümler arayacağız. “ dedi.

Ukrayna’nın resmi alacaklılar grubu, Ukrayna hükümetinin savaşın ekonomik ve mali sonuçlarının üstesinden gelmek için uyguladığı reformları memnuniyetle karşılayarak, diğer tüm resmi ikili alacaklıları, borç ödemelerini durdurmak için Ukrayna ile bir an önce anlaşmaya varmaya çağırmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Toplam 3 milyar 17.59 milyon dolarlık üç Ukrayna Eurobond ihracı Temmuz 2024’e kadar itfa edilecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com