Başbakan tahminini paylaştı: Gelecek yıl dolar döviz kuru ortalaması 42 UAH

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugün itibariyle, doların ortalama döviz kuru 32.3 UAH, yıl sonunda 37 UAH’a yükselmesi, gelecek yıl için ise 42 ila 49 UAH arasında dalgalanması beklenmektedir.

2023 yılında doların ağırlıklı ortalama döviz kurunun dolar başına 42 UAH olmasını bekleyen Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal bir basın toplantısında “Bugün itibariyle yıllık ortalama dolar kuru 32.3 UAH, yılsonunda 37 UAH seviyesinde olmasını bekliyoruz. Tabii ki Avrupa’da ve tüm dünyada mevcut emisyon ve enflasyon şartlarında, önümüzdeki yılın ağırlıklı ortalama döviz kurunun 42 UAH civarında olmasını bekliyoruz.” dedi.

Fedorov: Rus işgalciler Melitopol’den Kırım’a kaçıyor

Dolar kurunda dalgalanmalar bekleyen ve 2023’ün sonuna olan artışı dışlamayan Başbakan Şmigal “Önümüzdeki yılın sonunda ne olacağını tahmin etmek imkansız, ancak hesaplamalar için bu oranın doğrusal bir artışı seçildi ve yaklaşık 49 UAH olacak.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com