Ukrayna polisi bu yıl yaklaşık 300 bin aile içi şiddet ihbarı aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2021’de Ukrayna Ulusal Polisi, yaklaşık 8 bini çocuklardan olmak üzere aile içi şiddet vakalarıyla alakalı olarak yaklaşık 300 bin şikayet aldı.

Ulusal Polis Teşkilatı Çocuklara Şiddeti Önleme Dairesi başkanı Vasil Bogdan tarafından “Çocuğa Karşı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Önleme” tartışması sırasında ifade edildiğine göre;

Bu yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bu tür suçların işlendiğine dair yaklaşık 300 bine yakın şikayet geldi. Bunların yaklaşık 8 bini doğrudan çocuklardan geldi.”

Telegraf, 2021’de Ukrayna’nın en etkili politikacılarını belirledi

Polisin, bu rakamların ülkedeki gerçek durumu yansıtmadığını çok iyi bildiğini ifade eden Bogdan “Maalesef, çoğu zaman mağdurlara yardım hakkında bilgi verilirken, çocuklar aile içi şiddet mağdurlarının en savunmasız kategorilerinden biri olarak ilgisiz bırakılıyor. Ve bence buradaki sorun, şiddete maruz kalan çocuklara destek olacak yeterli sayıda uzman ve uzmanlaşmış hizmetlerin yetersizliğidir. Bu özellikle kırsal kesim için geçerlidir.” dedi.

Bir diğer sorunlu konunun çocuğun gece veya çalışma saatleri dışında evden uzaklaştırılması olduğunu vurgulayan yetkili “Genel olarak, nöbet mekanizması kolay değildir: Çocuğun güvenliği, belirli bir çalışma programı olan bir devlet memuru da olan Çocuk İşleri Servisi temsilcisi tarafından değerlendirilir… ve bu ortak bir sorun olarak devam ediyor.” diye kaydetti.

Ukrayna tarım ürünlerinin ana alıcısı Çin olmaya devam ediyor

Ayrıca, Çocukları Önleme Dairesi başkanı, yerel yetkililerin çocuk mağdurlarla nasıl çalışacağını bilen ve isteyen kamu kurumlarını ve özel yapıları desteklemesi ve teşvik etmesi gerektiğine inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com