Telegraf, 2021’de Ukrayna’nın en etkili politikacılarını belirledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Popüler web sitesi Telegraf, 2021’in en etkili politikacılarının bir derecelendirmesini yaptı. Derecelendirmenin ilk beşinde, Vladimir Zelenskiy’nin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Ofisi ve Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi temsilcileri, işadamı Rinat Akhmetov ve Muhalefet Platformu lideri Viktor Medvedçuk yer alıyor.

Telegraf derecelendirmesine göre Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanlığı ofisi başkanı Andrey Yermak ile birlikte derecelendirmede ilk sırada yer aldı, çünkü Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı neredeyse devlet başkanından ayrılamaz. Yayında “Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak’ın ülkemizdeki rolünü cumhurbaşkanından ayrı olarak değerlendirmek zordur, çünkü sürekli olarak birinci kişiye yakındır.” diye not edildi.

Buna ek olarak, Zelenskiy’nin amiral gemisi kadrosu da ilk ona girdi: Yolsuzlukla Mücadele Ofisi başkanı Aleksey Danilov, cumhurbaşkanı yardımcısı Sergey Şefir, Yermak’ın yardımcısı Kirill Timoşenko, SBU başkanı Ivan Bakanov, Cumhurbaşkanlığı Ofisi danışmanı Mikhail Podolyak ve Halkın Hizmetkarı partisi başkanı David Arakhamia Derecelendirmenin yayıncılarına göre bu kişilerin hepsi, Zelenskiy’nin uyguladığı politikaların sadık destekçileri.

Ukrayna’da çocuk sayısı son 30 yılda sekiz puan azalarak yüzde 18’e düştü

İşadamı Rinat Akhmetov‘un derecelendirmenin ikinci sırasında ortaya çıkması, inkâr etmesine rağmen siyaset üzerindeki etkisinin çok büyük olması ve “milletvekillerinin” tüm parlamenter gruplarda olması, Bakanlar Kurulu’nda ve Bankova Caddesi’nde halen etkin olmasından kaynaklıdır.

Muhalefet Platformu – Hayat İçin partisinin lideri Viktor Medvedçuk, reytingde beşinci sırada yer alıyor. Reytingin yazarlarına göre, son parlamento seçimlerinden bu yana önemli bir siyasi ağırlık kazanmayı başardı ve en büyük muhalefetin lideri oldu. Partisi, parlamentoda ikinci en büyük gruba sahip. Ve dünya medyası ve önde gelen ülkelerin liderleri, onu politikalarını aktif olarak takip ediyor ve Ukrayna makamlarını bunun için sık sık eleştiriyor.

Birden fazla yolcu için bilet alırken uçuşlar neden bazen daha pahalıdır (ipucu)

Medvedçuk ile alakalı olarak “Cezai kovuşturma ve ev hapsine rağmen, Medvedçuk ülkenin siyasi yaşamına aktif olarak katılıyor ve Ukrayna’da olup bitenleri sıklıkla eleştiren tutumunu da tanıtım olarak kullanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den destek görüyor. Batı basını, defalarca Kremlin’in Zelenskiy’e Medvedçuk’u serbest bırakması ve siyasi zulmü durdurması için bir şart öne sürdüğünü yazdı. Açıkçası, kendi vaftiz babası dışında Putin’in Ukrayna’da güvenecek kimsesi yok. Medvedçuk’un Rus devlet başkanından aldığı destek de artıyor. “ denildi..

Telegraf derecelendirmesinin ilk on ismi şöyledir:

  1. Vladimir Zelenskiy ve Andriy Yermak
  2. Rinat Ahmetov
  3. Aleksey Danilov
  4. Sergey Şefir
  5. Viktor Medvedçuk
  6. Arsen Avakov
  7. Kirill Timoşenko
  8. Ivan Bakanov
  9. Mikhail Podolyak
  10. David Arahamia.

Binlerce insanın hayatını kurtaracak: Tüberküloza karşı en yeni ilaç Ukrayna’da tescillendi

Aynı zamanda, derecelendirmenin yazarları bir başbakan eleştirisi de yaparak “Bağımsız Ukrayna tarihinde ilk kez, başbakanın Bankova’ya (cumhurbaşkanlığı ofisi) bu kadar bağımlı olduğu bir durumla karşı karşıya kaldıklarını” belirtiyorlar. Ve bazı bakanların isimleri, milletvekilleri tarafından bile bilinmiyor.” dediler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com