Ukrayna Parlamentosu yeni bakanları atıyor, toplantıya Zelenskiy de katıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada’nın Ruslan Stefançuk başkanlığında yaptığı genel oturuma 288 milletvekili katılım gösteriyor. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de toplantıya iştirak etti.

Verkhovna Rada başkanı Ruslan Stefançuk “Bugün, bu konu ele alınırken (Savunma Bakanının atanmasını kastediyor), Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Aleksandroviç Zelenskiy hazır bulunacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı’nı Verkhovna Rada’nın toplantı odasına davet ediyorum.” dedi.

Ukrayna ve Türkiye arasındaki güçlü ortaklık Karadeniz’de güvenliğin anahtarıdır

Toplantıda ilk olarak Aleksey Reznikov‘un Savunma Bakanı olarak atanması görüşülecek. Ayrıca, Irina Vereşçuk‘un Başbakan Yardımcısı ve Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı; Pavel Ryabikin‘in Stratejik Sanayiler Bakanı ve Yulia Svidirenko‘nun Başbakan İlk Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olarak atanması görüşülecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com