Apple Ukrayna’da resmi ofisini açtı ve ürünleri aracısız ithal etmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Apple’ın Ukrayna ofisi geçtiğimiz hafta Kiev’de resmen açıldı. Bu bağlamda, Apple’in pazarda yerel ortaklarının çalışma koşulları değişti.

Apple kendi üretimi olan tüm cihazlarını bağımsız olarak ithal etmeye ve gümrüklemeye başladı. Böylece Apple “gri” ithalata karşı mücadele edecek. Ukrayna’daki büyük ortakların hiçbiri artık gri malların bir kısmını “gizlice” taşıyamayacak.

Resmi olmayan verilere göre, daha önce herhangi bir iş ortağı (büyük perakende zincirleri) belirli hacimlerde malları Ukrayna topraklarına “kendi başlarına” ithal edebilirdi.

Ayrıca Apple resmi temsilcilik ofisi açılması sonrasında, yetkili satıcı mağazalarında verilen tavsiyelerin kalitesini de izleyecektir. Bu amaçla, şirket, bölgesel çalışmaları için şimdiden bir dizi iş ilanı vermeye başladı.

Yakın gelecekte Apple’ın Ukrayna’da kendi mağazası açılması beklenmemektedir.

Apple ürünlerinin büyük distribütörlarinden Asbis de, Apple’ın ekipmanlarını aracılar olmadan ithal etmeye başladığını doğruladı.

Asbis-Ukrayna genel müdürü Vitaliy Melniçenko “Evet, Apple ürünlerini bağımsız olarak ithal edecek ve gümrükleyecek” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com