Danilov: Ukrayna ordusu ilkbaharda Donetsk, Lugansk ve Sivastopol’da olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf facebook.com/MinistryofDefence.UA

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Ukrayna birliklerinin ilkbaharda Sivastopol, Donetsk ve Lugansk’ta olacağına dair güvence verdi. Ona göre kış, Ukrayna’nın bağımsızlık savaşının önemli bir aşaması olacak.

Danilov Twitter mesajında “6 Aralık 1919’da UNR (Ukrayna Halk Cumhuriyeti) ordusunun Kış Seferi başladı. 6 Aralık 2022’de ise Ukrayna Baharı ile özgürleştirilmiş Sivastopol, Donetsk ve Lugansk’ta devam etti ve sona erecek. Ukrayna kışı, Büyük Bağımsızlık Savaşı’nın önemli bir aşamasıdır. Ukrayna’nın Silahlı Kuvvetler Günü Kutlu Olsun!” diye yazdı.

Ukrayna’da savaş: tahminler

Kasım ayı başında Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirilo Budanov, savaşın belirleyici döneminin geldiğini söyledi.

1 Ekim’de Budanov, savaşın kışın sona ereceği ve Ukrayna’nın ilkbaharda topraklarını kurtaracağı görüşünü dile getirdi.

ISW analistlerine göre, Ukrayna ordusu, bir avantajı sürdürme ve operasyonel başarıları sürdürme yeteneğini sürdürürse, kışın tutarlı bir şekilde başarıya ulaşabilecek. Analistler, silahlı kuvvetlerin ilerlemeyi kolaylaştırmak için donmuş zeminden yararlanmaya hazırlandığına dikkat çekiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mikhail Podolyak, geçici olarak işgal edilen Kırım’ın altı ay içinde kurtarılacağından emin. Altı ay içinde Ukrayna yarımadasında artık Rus kalmayacağını da sözlerine ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com