NATO, Rusya’nın baharda büyük bir taarruza hazırlandığına inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO, Rusya'nın baharda büyük bir taarruza hazırlandığına inanıyor

Batı’da, savaşın kışın biraz “soğuyacağı” konusunda hemfikirler.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’daki savaşın barışçıl çözümü için koşulların “şu anda mevcut olmadığını”, bu nedenle Batılı müttefiklerin Ukrayna’ya silah sağlamaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Financial Times’ın alıntılarına göre Stoltenberg, kışın her iki tarafın da güçlerini yeniden bir araya getirmeye ve yeniden silahlandırmaya çalışacağını belirterek “Şu anda (diplomatik bir çözüm için) hiçbir koşul yok.” dedi.

Rusya Federasyonu’nun 2023 bütçesinde savunma harcamalarına ayırdığı pay Ukrayna’nın neredeyse beş katı olacak

Stoltenberg, “Barışçıl bir çözümü ne kadar çok istiyorsak, Ukrayna’ya askeri destek sağlama ihtiyacı o kadar acil hale geliyor” diye ekledi..

Rusya’nın “ilkbaharda daha geniş çaplı bir saldırı başlatmadan” önce savaşı “dondurmaya” çalıştığını da açıklayarak “Şimdi Ukrayna’da bir ivme var” diyen Stoltenberg, NATO ülkelerinin başkentlerinde “Kiev’e hangi sistemleri (silahları) tedarik etmek istediğimizi sürekli düşündüklerini” sözlerine ekledi.

Kışın Ukrayna’da savaş. Tahminler…

Amerikan istihbaratı, kış döneminde savaş hızında bir düşüş öngörüyor. Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haynes‘e göre, hem Ukrayna hem de Rus orduları kıştan sonra bir karşı saldırıya hazırlık olarak yeniden teçhizatlandırmaya ve stoklarını arttırmaya çalışacak.

ABD ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı “dondurmak” ve arkadaki “morali” baltalamak için kritik altyapıya yönelik saldırılara odaklanacağına inanıyor.

Aksine, İsrail Savunma Kuvvetleri subayı Yigal Levin , Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerine göre önemli bir avantajına dikkat çekiyor: üniformalar. Ukrayna komutanlığı bunu düşmanı şaşırtarak kullanabilir.

Aynı zamanda Batı, Ukrayna’ya verdiği askeri desteği baltalamadı. “Ramstein” ın yedinci toplantısında, saldırıyı “yavaşlatmamak” için Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine silahlarla yardım etme kararı alındı.

Pentagon başkanı Lloyd Austin, kışın Ukrayna ordusunun yanında olduğuna inanıyor, çünkü Rus ordusundan daha donanımlı olacak ve Rus ikmal hatlarını baltalamaya devam edecek.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü analistlerine göre, kışın savaşma koşulları “Kiev için Moskova’dan çok daha uygun olacak”, bu nedenle Batılı müttefikler bundan yararlanmalı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com