Kiev’deki restoranların kullanımı yüzde 50-70 oranında düştü. Topluca kapanıyorlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Birçok restoran bu hafta çalışmayı planlamıyor. Ne olacağını görecekler. Teftişler ne kadar aktif olacak, müfettişlerin ne kadar etik davranacak bunu görmek istiyorlar.

Kiev’deki “kırmızı” bölge, restoranlar için pek iyiye işaret değil. Restorana gidenlerin oranı şimdiden %50-70 oranlarında düştü ve bazı işletmelerin hiç ziyaretçisi bile olmuyor.

Ukrayna Ulusal Restoranlar Derneği kurucularından Olga Nasonov bazı restoranlar kayıplarını çarpma etkisi olmasın diye tamamen kapattığını belirterek “En akıllı olanlar bu hafta hiç çalışmayı planlamıyor, ne olacağını izleyecekler. Teftişlerin ne kadar aktif olacağını, müfettişlerin etik olarak nasıl davranacağını ve orada kaç ziyaretçi olacağına bakacaklar. Çünkü çok fazla aşılı insan yok ve restoranları dolduracak bir oranda da değiller. Personellerde ise aşılama oranı yüzde 70’i ancak bulmaktadır.” dedi.

1 Kasım’dan itibaren Kiev’de şehiriçi hız sınırı 50 km’ye düşürüldü

Ancak uzman, meselenin personelde olmadığını, çünkü restoranların müşteriye nasıl bir cevap vermeleri gerektiği konusunda tereddütleri var. Sertifikası yoksa, müşteri ısrarcı olursa ne olacak? Gitmezse, polisi aramak gerekli mi?

Restoran işletmesinin kolayca “aşılama seviyesi üzerinde kontrol alanı” haline gelebileceğini söyleyen uzman “Yalnızca bir çıkış yolu var: restoran işletmecilerinin konukların sertifikalarından sorumlu tutulmama haklarını savunmaları gerekiyor. Bir sertifika veya sertifikanın mevcudiyeti ve orijinalliğinin sorumluluğu sadece ziyaretçiye aittir. Bu böyle olmalıdır.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com