Ukrayna Parlamentosu 270 oyla bankalar yasasını kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada bugün toplanarak Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir programın sonuçlandırılması için gereken ve genel olarak bankacılık düzenleme mekanizmalarının geliştirilmesine ilişkin yasayı ikinci oylama sonucunda kabul etti.

Verkhona-Rada-Oylama

Yasa gerekli olan 226 oya karşılık 270 milletvekili tarafından desteklenerek kabul edilmiştir.

Yasa tasarısının gözden geçirilmesi özel bir prosedüre göre gerçekleştirilmiştir. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy desteğini göstermek için meclise geldi.

İlk oylama sonrasında yasa tasarısında 16.5 bin değişiklik yapıldı. 241 teklifin 186’sı kabul edilirken, 11 değişiklik reddedildi.

Yasanın kabulü, IMF ile yeni bir anlaşma yapılması için belirlenen ön koşulların sonuncusudur. İkinci okuma sonucunda, Ukrayna parlamento tarihinde mutlak bir rekor haline gelen 16,572 değişiklik yapıldı. Yasa özellikle iflas eden bankaları eski sahiplerine iade etmenin imkansızlığını getirmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com