Türk Hava Yolları’ndan Ukrayna uçuşlarına dair duyuru

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türk Hava Yolları, Ukrayna uçuşlarına bilet değişimi ve iade hakkı getirdi

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamaya göre Ukrayna’da yaşanan olağanüstü hâl nedeniyle Ukrayna hava sahası 24-26 Şubat 2022 tarihlerinde sivil uçuşlara kapatılmış olup, ilgili günlerde Ukrayna varış ve çıkışlı tüm uçuşlar iptal edilmiştir. 24 Şubat 2022 ve öncesinde biletlenmiş, 24 Şubat-21 Mart 2022 tarihleri arasında Ukrayna varışlı veya çıkışlı uçuşu bulunan yolculara da ilave haklar tanınmıştır.

Türk Hava Yolları tarafından yayınlanan duyuru şu şekildedir:

Ukrayna’da yaşanan olağanüstü hal nedeniyle; 24 Şubat 2022 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 24 Şubat 2022 – 21 Mart 2022 (dahil) tarihleri arasındaki Ukrayna varışlı ve çıkışlı tüm seferlerimize kayıtlı yolcularımızın 30 Nisan 2022 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla: 

1) Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. 

2) İade talepleri: 

a) Hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacaktır. 

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır. 

3) Bilet süresinin uzatılması: Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 30 Nisan 2022 (dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir. 

4) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet’in icra ettiği seferlerde geçerli olacaktır.

5) Bilet değişiklik ve iade işlemleri Türk Hava Yolları web sitesi, mobil uygulamaları, satış ofisleri, çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acenteler tarafından yapılabilecektir.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com