Ukrayna’dan göç dalgası: Denisova, AB’ye insan ticaretini önleme çağrısı yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'dan göç dalgası: Denisova, AB'ye insan ticaretini önleme çağrısı yaptı

Ukrayna’dan komşu ülkelere doğru yaşanan göçmen dalgası, göçmenlerin insan kaçakçılarının ellerine düşme riskini artırıyor. Özellikle kadınlar, çocuklar ve engelliler savunmasız durumda.

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada’nın İnsan Hakları Komiseri Lyudmila Denisova yayınladığı bir mesajda “Avrupa ülkelerinde, başta çocuklar olmak üzere insanların zorla çalıştırılması ve cinsel sömürü vakalarında artış var. Polonya’nın Lublin kentinde ulaşım, iş veya barınma teklifleri kisvesi altında mülteci barınaklarının yakınında Ukraynalı kadınlara yapılan teklifler olduğu tespit edildi. Gönüllü kılığında kadınları bilinmeyen arabalara çekmeye çalışan gruplar da var.” dedi.

Reuters: Rusya planlarını değiştirdi, şimdi Kiev’i değil doğuyu ele geçirmek istiyor

Bu gerçekler ışığında, Avrupa Komisyonu insan ticaretiyle mücadele için bir ağ başlattı.

Verkhovna Rada İnsan Hakları Komiseri, Avrupa ülkelerini, Ukrayna vatandaşlarının bu tür durumlara girme olasılığını ortadan kaldıracak olan Avrupa Konseyi İnsan Ticaretiyle Mücadele Önlemleri Sözleşmesi’nin ihlallerini önlemek için tedbirler almaya çağırdı.

”Refakatsiz olanlar da dahil olmak üzere çocukları korumak için sınır kontrollerini iyileştirmek özellikle gerekli” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com