Çernigov Belediye Başkanı: Şehrimiz neredeyse tamamen yok edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernigov Belediye Başkanı Vladislav Atroşenko Kiev’de düzenlediği bir basın toplantısında halkın yarısından fazlasının şehri terkettiğini ve Çernigov’un neredeyse tamamen yok edildiğini söyledi.

Atroşenko “Şehir tamamen yıkıldı. Hala ayakta kalan evleri saymak daha kolay. 200’den fazla sivil öldü. Şu anda Çernigov’de 120-130 bin civarında vatandaş var. Şehir yetkilileri yerinde, herkes çalışıyor, ordu bize destek oluyor. Kimse şehri teslim etmeyecek.” dedi.

Türkiye’den Ukrayna’ya yaklaşık yüz tır insani yardım gönderildi

Savaştan önce şehirde 285-290 bin kişinin yaşadığını hatırlatan Atroşenko’ya göre, Çernigov’da düşman şehri Kiev yönüne bağlayan köprüyü yok etti. Bu sebeple, şehrin insani koridorlar düzenleme veya yaralıları çıkarma imkanı da yok. Yaya köprüsü ise sürekli çapraz ateş altında. Çökme olasılığı sebebiyle yük taşımak tehlikelidir.

Belediye başkanı, yerel yetkililerin şehirden ameliyat edilemeyen ağır yaralıları çıkarmayı planladığını belirtti. 26 Mart itibariyle askeri, sivil ve üç çocuk olmak üzere 44 Ukraynalı ağır yaralı. Ayrıca Çernigov’da elektrik sorunları bulunmakla birlikte, şehre su verilmesi için tüm imkanlar seferber edilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com