Reuters: Rusya planlarını değiştirdi, şimdi Kiev’i değil doğuyu ele geçirmek istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: REUTERS

Rusya, Donbass’taki Ukrayna ordusunun önünü kesmek istiyor. ABD, saldırıların başarısız olması sebebiyle Rusya’nın Kiev’e saldırmak yerine doğu Ukrayna’yı ele geçirmeye odaklanacağına inanıyor.

Reuters, üst düzey bir Pentagon yetkilisine atıfta bulunarak Rus kuvvetlerinin, müzakerelerde avantaj sağlamak ve doğudaki Ukrayna güçlerini ülkenin geri kalanından koparmak için Kiev’in aksine doğu Ukrayna’nın Donbass bölgesine öncelik vereceğini yazdı.

Cuma günü, Rusya Federasyonu “özel harekatın” ilk aşamasının neredeyse tamamlandığını ve Donbass’ın tamamen “kurtarılmasına” odaklanılacağını söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın AB üyeliği konusunda liderlere seslendi: “Geç kalmayın!”

İsminin açıklanmaması koşuluyla gazetecilere bir demeç veren yetkili “En büyük önceliği buna veriyorlar ve bilgilerimizle uyuşmaktadır” dedi.

ABD, Rus güçlerinin Donbass bölgesinde daha saldırgan hale geldiğini gözlemlerken, bakanlık sözcüsü “Kesinlikle bunu öncelikleri haline getirdiler” dedi.

Rus birlikleri Kiev yakınlarında mahsur kalıp ve savunma pozisyonlarına çekilirken, aynı zamanda, Ukrayna ordusu yavaş yavaş Çernigov’a doğru ilerliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com