Açıklama: Ukrayna Bakanlar Kurulu resmi uçuş izni verene kadar bilet almayın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, Ukraynalıların Bakanlar Kurulu’ndan uçuş başlatılması için resmi izin verilene kadar bilet almamaları yönünde tavsiyede bulundu.

Uçak

Gordonua’nın verdiği habere göre, Ukrayna’dan diğer ülkelere bazı havayolları tarafından uçak bileti rezervasyonu yapıldığına dair sorular üzerine Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 23 Mayıs’tan itibaren uluslararası hava trafiğinin yeniden başlatılacağından emin olmadıklarını o nedenle vatandaşların resmi izin verilene kadar bilet almamalarını tavsiye etti.

Bakanlık, “Belli bir tarih hakkında konuşmak için hükümetin uygun bir kararı olmalı. Şimdi tartışılıyor ve hazırlanıyor. Bu nedenle, 23 Mayıs’tan itibaren uluslararası hava hizmetinin açılacağını resmen doğrulayamayız.” dedi.

UIA İletişim Direktörü Yevgenia Satska, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilet satışlarındaki durumu açıklığa kavuşturdu.

“Uçak bileti satışını kapatmadık, resmi karantina bitiminden sonraki bir süre için bilet satmamaya dair yasal bir zemine sahip değiliz. Karantina süresinin uzatılması halinde, UIA bilet satışlarındaki tarihi erteleyecek.” dedi.

Satska’ya göre, devam eden kısıtlamalar durumunda satın alınan biletlerin iadesine gelince; havayolunun böyle bir seçeneği yoktur. Bununla birlikte, uçuş tarihini daha sonraki bir tarih için ertelemek, bir promosyon kodu almak veya bilet için % 25 ek indirim almak mümkündür.

Kısıtlayıcı önlemler 24 Nisan’a kadar geçerli olacaktı, daha sonra iki kez uzatıldı: Önce 11 Mayıs’a, daha sonra 22 Mayıs’a kadar uzatıldı. Yeniden uzatılması beklenmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com