Ukrayna, okullarda vatanseverlik derslerini yeniden başlatacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Anna Novosad tarafından belirtildiğine göre 1 Eylül 2020’den itibaren, Ukrayna okullarda “Anavatan Savunması” yerine güncellenmiş “Ukrayna Savunması” konusunu derslerde işlenecek.

Bakana göre “Anavatanı Savunmak” konusu Sovyet paradigmasının tezahürlerinden biri olmaya devam ediyor.

“Savaşın beşinci, neredeyse altıncı yılında Sovyet döneminden kalma” Anavatanın Savunması” konusunu “Ukrayna’nın Savunması”olarak değiştiremedik. Bu önemli bir vurguydu ve sonunda bunu müfredata koyduğumuz için mutluyum.” diye ekledi.

10-11 sınıflarda “Ukrayna’nın Korunması” konusu önem arzetmekte olup, ülkenin savunulması için bilgi ve becerilerin sağlanması ve acil durumlarda yapılması gereken eylemlerin öğretilmesi Ukrayna için önem arzetmektedir. Konu, derslerde ve saha eğitim ve öğretim oturumlarında incelenecektir.

Razumkov Merkezi tarafından Ocak ayında yapılan bir ankete göre, Ukraynalılar ülkelerine sevgisi % 80; gerektiğinde ülkelerini savunmaya katılma konusunda düşünceleri % 64 çıkmıştı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com