Zelenskiy’den Kırım işgaline karşı direniş günü kararnamesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 26 Şubat tarihini Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinin işgaline direnme günü olarak belirleyen bir kararname imzaladı.

Geçici olarak işgal edilen bölgede, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinde yaşayan Ukrayna vatandaşlarının cesaretini ve kahramanlığını anmak için 26 Şubat 2014’te Simferopol şehrinde Kırım Tatarları, Ukraynalılar ve diğer milletlerin temsilcilerinin katılımıyla Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak amacıyla gerçekleştirilen mitingin yıldönümü vesilesiyle, 26 Şubat günü Ukrayna’da Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehri işgaline karşı direniş günü olarak kabul edilmiştir.” denildi.

Zelensky, Bakanlar Kurulu’na Kırım Özerk Cumhuriyeti İşgaline Karşı Direniş Günü ve Sivastopol şehri için bir eylem planı geliştirilmesini de talimat verdi.

Kararname yayın tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

Çarşamba günü erken saatlerde ise Vladimir Zelenskiy bir gün, Kırım kesinlikle Ukrayna’ya, eve dönecek dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com