Ukrayna milletvekilleri, endüstriyel olmayan mantarların pazarlarda satışını yasaklamak istiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gıda ürünlerinin dolaşımı, güvenliği, izlenebilirliği ve kalitesi alanındaki mevzuatın AB’de yürürlükte olan normlarla uyumlaştırılmasının bir parçası olarak, Verkhovna Rada, endüstriyel olarak yetiştirilenler hariç, tarımsal gıda pazarlarında mantar satışını yasaklayabilir.

İlgili normlar, 1 Kasım’da Verkhovna Rada’da kayıtlı gıda ürünleri ve diğer sıhhi önlem nesnelerine ilişkin 6248 sayılı yasa tasarısında yer almaktadır.

Ayrıca yasa tasarısı, hayvan ve kümes hayvanları eti, balık, bal, yumurta, süt ve süt ürünleri ile bitkisel kaynaklı ürünlerin bir devlet kurumuna bağlı müfettiş ya da aynı pazar içerisinde bulunan akredite bir laboratuarda incelendikten sonra tarım-gıda pazarlarında satışının mümkün olduğu normu kaldırdı. Mevcut tasarı, bu malların ancak piyasada akredite bir laboratuarda incelendikten sonra satışa izin verilebileceğini varsaymaktadır.

Ukrayna rekor ihracatın ardından soğanı ithal etmeye başladı

6248 numaralı yasa tasarısı, gıda ürünlerinin etiketlenmesinde besin değerleri ve sağlık yararları ile ilgili ifadelerin kullanımı alanında Ukrayna mevzuatının AB normlarıyla uyumlu hale getirilmesini önermektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com