Ukraynalılar neden koronavirüse karşı aşı olmak istemiyor (araştırma)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), nedenlerini öğrenen ulusal düzeyde temsili bir anket gerçekleştirdi ve Ukraynalıların koronavirüse karşı aşılamadan şüphelerinin sebeplerini araştırdı.

işletmelere maske cezası

Ana nedenler arasında:

  • COVID-19 risklerini hafife almak,
  • Aşı mitleri,
  • Gerekirse yeniden aşı olma isteksizliği.

Kiev’deki restoranların kullanımı yüzde 50-70 oranında düştü. Topluca kapanıyorlar

Araştırmaya göre, henüz aşı olmamış ve yaptırmak istemeyenlerin çoğu aşılara güvenmiyor, aşının COVID-19’un kendisinden daha fazla risk taşıdığına inanıyor ve aşılardan ötürü bir yan etki yaşamak istemiyor.

Ukraynalıların neredeyse dörtte biri, COVID-19’a karşı aşılama için tıbbi kontrendikasyonları olduğuna inanıyor.

Aşı olmak istemeyenler, bir pandemiyi ciddi bir tehdit olarak ya da COVID-19’u kesinlikle aşılanması gereken bir hastalık olarak görmemektedir.

Aşı olan Ukraynalıların %75’i koronavirüs pandemisini ciddi bir tehdit olarak görürken; henüz aşı olmamamış ama aşı olmak isteyenlerin %76.1’i tehdit olarak görüyor. Aşı olmak istemeyenlerin ise %38’i koronavirüsü ciddi bir tehdit olarak görmektedir.

Aşı olan Ukraynalıların %87’si, doktorun aşı konusunda tavsiyelerine uyduklarını söyledi. Henüz aşılanmamış olanların %77’si aşı olmak için doktor tavsiyesine kulak vermektedir.

Diya’da bir COVID sertifikasının gerçekliği nasıl kontrol edilir? (video)

Çalışma Bilgileri

Çalışma, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Dünya Bankası’nın desteğiyle Info Sapiens araştırma ajansı tarafından Eylül-Ekim 2021’de (kırmızı bölgeler uygulanmadan önce) gerçekleştirildi.

Anket, telefon görüşmesi yöntemi kullanılarak 18 yaşından büyük 2006 kişi ile görüşülerek yapılmıştır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com