Ukrayna, kripto varlık kullanımında dünyada üçüncü sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna, kripto varlık kullanımında dünyada üçüncü sırada

146 ülkeyi değerlendiren blockchain analitik şirketi Chainalysis tarafından yapılan çalışmaya göre Ukrayna, 2022 Küresel Kripto Varlık Kullanımı Endeksi’nde üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise sıralamada 12. sırada.

Blockchain analitik şirketi Chainalysis’in araştırmasına göre Ukrayna 0.694 endeks puanı ile 3. sırada yer aldı. 1 endeks puanı ile şlk sırada yer alan Vietnam’ın ardından 0.753 puanla Filipinler geldi. Ukrayna’nın ardından Hindistan ve ABD ilk beşte yer alıyor. Türkiye ise 0.519 endeks ile 12. sırada.

İstanbul anlaşması çerçevesinde 3 milyon tonun üzerinde Ukrayna tahılı ihraç edildi

Ukrayna İstatistik Bakanlığı, piyasa temsilcileriyle birlikte, iş geliştirme için yasal bir alan oluşturmak amacıyla Ukrayna’da kripto endüstrisinin yasallaştırılması konusunda üç yıl çalıştıklarını kaydetti. Bu, kripto şirketlerinin Ukrayna’da yasal olarak iş yapmalarına ve resmi olarak bankacılık sistemiyle çalışmasına izin verecek. Aynı zamanda, Ukraynalılar gelirlerini sanal varlıklarda beyan edebilecek ve koruyabilecekler.

Kripto varlık kullanımının küresel endeksinin, her biri ülkeler tarafından farklı türde kripto para birimi hizmetlerinin kullanımına dayanan beş göstergeden oluşmaktadır.

Toplamda Chainalysis, yeterli veri bulunan 146 ülkeyi değerlendirdi.

17 Şubat’ta Verkhovna Rada, belgeyi 15 Mart’ta imzalayan Zelenskiy’nin önerileriyle sanal varlıklarla ilgili 3637 sayılı yasa tasarısını kabul etmişti. Kanun, Ukrayna Vergi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle eş zamanlı olarak yürürlüğe girecektir. Sanal varlıkların vergilendirilmesi konusu en son çözülecektir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com