İzyum’da toplu mezar bulundu: Zelenskiy yorumladı (foto-video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: novynarnia.com

Harkov bölgesinde buluan İzyum şehrinde bir toplu mezar bulundu. İlk belirlemelere göre 440 mezar bulunuyor. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bir video yayınlayarak yorum yaptı.

Yerinde gerekli işlemlerin çoktan başladığını ve net bilgilerin açıklanacağını belirten ZelenskiyYarın Ukraynalı ve uluslararası gazeteciler İzyum’da olacak. Dünyanın gerçekte neler olduğunu ve Rus işgalinin neye yol açtığını bilmesini istiyoruz. Buça, Mariupol, şimdi ne yazık ki İzyum… Rusya her yere ölüm bırakıyor. Dünya, Rusya’yı bu savaşın gerçek sorumluluğuna taşımalı. Bunun için her şeyi yapacağız.” dedi.

Toplu mezarlık İzyum’daki şehir mezarlığı yakınlarındaki bir ormanda bulundu.

Ukrayna askeri personeli olarak işaretlenen toplu mezarlara gömülen kişilerin kesin sayısı şu anda bilinmiyor. Yakındaki mezarlarda kimin gömülü olduğu da bilinmiyor. Cesetlerin, işgal sırasında bombardımandan ölen veya doğal sebeplerden ölenlerin gömüldüğü mezarlığın yakınında bulunduğu belirtildi. Bölgedeki mayın temizleme çalışmaları devam ediyor.

Başbakan tahminini paylaştı: Gelecek yıl dolar döviz kuru ortalaması 42 UAH

Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton GeraşçenkoAz önce ormandaki 400’den fazla insanın gömülü olduğu mezarlığın fotoğraflarını yayınladılar. Buça’da olduğu gibi her bir cesedi mezardan çıkarmak gerekecek. Maalesef böyle bir trajik durum yaşıyoruz ve gerekeni yapacağız.” dedi.

Harkov bölgesinin güneyinde yer alan İzyum şehri, bağlantı yollarının kesişme noktası olması nedeniyle stratejik öneme sahip bir konumda. 24 Şubat’ta başlayan savaştan kısa bir süre sonra Rus güçleri şehrin doğu yakasını ele geçirdi. Günlerce süren çatışmaların ardından şehri ikiye ayıran Donets Nehri’nin batısında kalan kısmı da Rus güçlerinin kontrolüne geçti. Rus güçlerine yönelik başlatılan karşı saldırının ardından Ukrayna güçleri bu ay yeniden şehrin kontrolünü sağladı. Rusya ise 10 Eylül’de yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin daha önce ele geçirilen İzyum’dan çekildiğini duyurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Foto: novynarnia.com
Foto: novynarnia.com

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com