Financial Times: Türkiye, Rus banka kartlarını kabul etmeyi bırakabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022'nin sonuna kadar uzattı

Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgalinin yedinci ayında ABD ve AB, Rus ödeme sisteminin Türk bankalarına bağlı olması nedeniyle Türkiye üzerindeki baskıyı artırıyor. Türkiye’deki Ruslar, banka kartlarında sorunlarla karşılaşabilirler.

Financial Times’ta yazılanlara göre Beş büyük Türk bankası – Vakıfbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, DenizBank ve Halkbank – Rus ödeme sistemine bağlı. Bunlardan BAE’ye ait özel banka DenizBank ve devlete ait Halkbank Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya tam ölçekli işgalinin başlamasından sonra Mir sistemine katıldı.

Ukrayna, resmi borç ödemelerini ertelemek için G7 ülkeleriyle bir anlaşma imzaladı

Yayına göre Brüksel, endişelerini Türk yetkililere doğrudan ifade etmek için bir heyet göndermeye hazırlanıyor.

Muhataplardan biri, “Örneğin üçüncü ülkelerin finans kuruluşlarının Mir ödeme ağına bağlanmaması gerektiğine dair çok net bir sinyal göndereceğiz, çünkü bildiğiniz gibi bu, bazı yaptırımlardan kaçınma riskleriyle bağlantılı” dedi.

Bir başka FT muhatabı, “Açıklıkları kapatmamız gerekiyor” dedi.

Yetkililer, Türkiye’ye ek olarak, olası yaptırımlardan kaçınma boşluklarına yönelik baskının Kafkasya, Orta Asya ve Basra Körfezi’ndeki ülkeleri hedef aldığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com