Avrupa Komisyonu başkanı, Ukrayna’yı desteklemek pahalı olsa da AB’nin geri adım atmayacağına dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kiev ziyareti sırasında, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve tüm Ukraynalılara, AB’nin Ukrayna’yı Rusya’nın saldırganlığına gerektiği kadar direnmesi konusunda destekleyeceği konusunda güvence verdi. Batılı ortaklar Ukrayna’ya gerektiği kadar yardım etmeye devam edecekler.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi, ortak bir brifingde Von der Leyen ve Zelenskiy’nin özellikle Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya mali ve diğer yardımlarını görüştüklerini söylediler .

Avrupa Komisyonu Başkanı “Ukraynalıların evlerini kaybettiklerinde veya ölen sevdikleri için yas tuttuklarında yaptıkları fedakarlıkları asla telafi edemeyeceğiz, dünyada demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü koruyarak yaptıklarınızın bedelini asla ödeyemeyeceğiz. Avrupalı dostlarınızın ihtiyaç duyduğunuz sürece sizinle olacağını ve sonsuza kadar arkadaşız olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Guterres Putin’le görüşmesinin ardından: Savaşın yakında biteceğini söylersem yalan söylemiş olurum

Vladimir Zelenskiy ve Ursula von der Leyen, Ukrayna’nın resmi giriş öncesinde AB ortak pazarına katılma umutlarını da görüştüklerini söylediler. Avrupa Komisyonu başkanı, başlangıç olarak, her iki taraftaki uzmanların ticaret üzerindeki tarife dışı kısıtlamaları kaldırmak için çalıştığını söyledi.

Zelenskiy, enerji kriziyle mücadelede karşılıklı yardım olanakları hakkında “Avrupa Ukrayna’dan ucuz elektrik alabilir…” dedi.

Buna ek olarak Ursula von der Leyen, Ukraynalıları AB’ye katılım için ülkeyi ve mevzuatı hazırlamadaki hızlarından dolayı övdü. Aynı zamanda, 25 Ekim’de Berlin’de Ukrayna dostlarının savaştan sonra ülkenin yeniden inşa planının ayrıntılarını tartışacakları bir konferans düzenleneceğini hatırlattı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com