Kliçko, hükümeti “turuncu” karantina bölgesindeki kısıtlamaları sıkılaştırmaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Brifing sırasında Kliçko, başkentte geçen bir buçuk hafta içinde koronavirüslü ve hastaneye kaldırılan hasta sayısının neredeyse ikiye katlandığını ve hastalığın yayılmasının tehdit edici aşamaya geldiğini söyledi.

Vitaliy Kliçko

Kliçko “Bu nedenle, Kiev hükümete “turuncu” bölgede yürürlükte olan anti-salgın kısıtlamalar listesini genişletmesi çağrısında bulunuyor. Yani bugün sadece hükümetin yetkisi dahilinde olanı yapmak.” dedi.

Özellikle kitlesel toplantıların yapılması, maske rejimine uyulması, alışveriş ve eğlence tesislerinin, restoran ve kafelerin işletilmesi, toplu taşıma araçlarının doluluğu ve spor müsabakalarının düzenlenmesi konusunda ek düzenlemeler istiyor. Kliçko “Örnek olarak, başkentte Perşembe günü çevre şehirlerden de çok sayıda seyircinin geleceği büyük bir futbol maçı planlanıyor. 35 bin kadar seyirci olacak. Mevcut durumda, bu ikinci Bukovel olabilir.” dedi.

Ayrıca, Kiev belediye başkanı, şehir yetkililerinin kısıtlayıcı tedbirlerin oluşturulması konusunda bağımsız olarak karar vermeleri için yetkilerin yerel yöneticilere iade edilmesini şart koştuğunu vurguladı. Bu yıl 17 Şubat’tan bu yana, şehirlerin kendi topraklarında karantinayı güçlendirme hakkı yok.

Kliçko tarafından bahsedilen futbol karşılaşması: Ukrayna Futbol Federasyonu (UAF) Yürütme Kurulu, Ukrayna milli takımının 2022 Dünya Kupası eleme turnuvasında 28 Mart’ta Finlandiya ile ve 31 Mart’ta Kazakistan ile iç saha maçlarının Lviv’deki kötüleşen salgın durum nedeniyle Kiev’de yapılmasına karar verdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com