Papa, Ukrayna’ya silah tedarikini ahlaki olarak kabul edilebilir olarak nitelendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Papa Francis, Ukrayna’ya Rus saldırganlığına karşı kendini savunmak ve toprak bütünlüğünü ve özgürlüğünü savunmak için silah sağlamanın ahlaki olan bir yasal karar olduğunu belirtti.

Reuters tarafından verilen habere göre Papa’ya Ukrayna’ya silah göndermenin ahlaki açıdan doğru olup olmadığı soruldu.

Papa Francis, “Bu, ahlaki olarak kabul edilebilir siyasi bir karardır” dedi.

Saldırgan bir devlete karşı kendini savunmak için ölümcül silahların orantılı kullanımına izin veren Roma Katolik Kilisesi’nin “Adil Savaş” ilkelerini açıklayan Papa “Kendini savunma sadece bir yasa değil, aynı zamanda vatan sevgisinin bir tezahürüdür. Kendini savunmayan, bir şeyi savunmayan, onu sevmez. Kim korursa sever.” dedi.

Zelenskiy, işgalcilere bu savaşı neden kaybedeceklerini Rusça olarak anlattı

Başka bir ülkeye ahlaki ve ahlak dışı bir şekilde silah tedarik etmek arasındaki farkı açıklayan Papa “Niyet, başka bir savaşı kışkırtmak veya ülkenin artık ihtiyaç duymadığı silahları satmak veya elden çıkarmaksa ahlak dışı olabilir. Eylemin ahlakını büyük ölçüde belirleyen şey motivasyondur” dedi.

Papa’ya ayrıca Ukrayna’nın kendisine saldıran bir ülke ile müzakere edip etmeyeceği ve Rusya’nın faaliyetlerine bağlı olarak bir “kırmızı çizgi” olup olmadığı ve ardından müzakereleri bırakabileceği soruldu.

“Savaş başlatan ülkelerle diyaloğu anlamak her zaman zordur… zordur, ancak göz ardı edilmemelidir. Savaşta olan hiçbir güçle, hatta saldırganla diyalogu dışlamam.. . Bazen böyle bir diyaloğun olması gerekir. Bu kötü kokuyor ama yapılması gerekiyor. Diyalog her zaman ileriye doğru bir adımdır, elini uzatarak. Çünkü aksi takdirde barışın tek makul kapısını kapatırız. Bazen saldırganlar diyaloğu algılamazlar. Yazık. Ama diyalog her zaman yapılmalı ya da en azından sunulmalı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com