Sağlık Bakanı’na göre karantinadan çıkış aşamaları 22 Mayıs, 1 Haziran, 10 Haziran ve 21 Haziran tarihlerinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov 19 Mayıs’ta verdiği bir brifingde, karantina hafifletilmesinin 4 aşaması için planladıkları tarihleri 22 Mayıs, 1 Haziran, 10 Haziran ve 21 Haziran olarak belirtti.

Kısıtlamaları hafifletmek için kriter olarak, son 7 gün içindeki vaka sayısı, koronavirüs hastalığı olan hastaları tedavi eden hastanelerde yatak doluluk oranının % 50’yi geçmemesi ve her bölgede yapılan test sayısını kriter olarak belirlediklerini belirten Stepanov “Tüm bu kriterler her aşamaya karşılık gelir (karantinadan çıkılır), Bir bölge belirli kriterleri karşılıyorsa, bir sonraki azaltma aşamasına geçebilir. Bu aşamaları sırasıyla 22 Mayıs, 1 Haziran, 10 Haziran ve 21 Haziran tarihleri olarak düşünüyoruz.” diye vurguladı.

22 Haziran’da karantina sonlanabilir

Sağlık bakan yardımcısı ve baş sıhhi doktor Viktor Lyaşko da bir televizyon programında yaptığı açıklamada karantinanın en azından 22 Haziran’a kadar süreceğini söyledi.

Ukrayna’da koronavirüs enfeksiyonunun dinamiklerini Polonya ile benzer olarak gören Lyaşko “Şimdi Polonya’daki dinamikleri izliyoruz – senaryo bize çok benziyor, test sayısında benzeriz. Bu nedenle izlemede olacağız. Ama mevsimselliği hesaba katamayız. Virüsün yaz aylarında nasıl davranacağını anlıyoruz. Bu nedenle, 22 Haziran’a kadar karantinaya devam edeceğiz, ancak hafifletici önlemler uyarlanacaktır, yine de herşey epidemiyolojik duruma bağlı olacak.” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com