Zelenskiy, işgalcilere bu savaşı neden kaybedeceklerini Rusça olarak anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, işgalcilere bu savaşı neden kaybedeceklerini Rusça olarak anlattı

Yayınladığı video mesajında Rusça olarak sözlerine devam eden Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna’daki savaşında, sonsuza dek asker olarak değil, terörist olarak anılacaklarını belirtti.

Zelenskiy “Rusça “yoldaşlar” diyeceğim. Bugün sizin tarafınızdan yapılan füze saldırıları, Krivoy Rog’a, Karaçunov barajına, askeri değeri olmayan yapılara, aslında yüz binlerce sıradan sivile… Bu, Rusya’nın kaybetmesinin bir başka sebebi. Sadece bu savaşı değil, tarihin kendisini de kaybedecek” dedi.

Ukrayna’nın restorasyonu için 350 milyar dolar gerekli. En çok paraya ihtiyaç duyulan alanlar nelerdir?

Tarihin daima insanlar tarafından yazıldığını hatırlatan Zelenskiy “Tarihte nasıl yer alacaksın? Bütün bunlar, topraklarımıza atılan bu roketler kimi vuruyor? Zayıf, sivillerle savaşan zavallılarsınız. Savaş alanından kaçan alçaklar, birilerine uzaktan saldırıyor. Kendi torunlarının utanacağı teröristler olarak kalacaksınız” dedi.

Rus askerleri için tek çıkış yolunun Ukrayna kuvvetlerine teslim olmak olduğuna dikkat çekerek “Yalnızca bu onlara yaşamlarının sürmesini ve tüm sözleşmelere uygun muameleyi garanti eder. Her Rus askeri, yalnızca Ukrayna esaretinde olduğunda kimsenin onu Rusya için açıkça kaybedilen bir savaşta top yemi olarak kullanmayacağını anlamalıdır.”

Zelenskiy, Krivoy Rog’a yapılan füze saldırısıyla ilgili olarak, bu başka bir Rus alçaklığının sonuçlarını ortadan kaldırmak için her şeyin yapıldığını kaydetti. “Çılgın Rus propagandacılarını memnun edecek, ancak Rus askerlerinin ahlaki ve psikolojik durumunu kesinlikle kurtarmayacak olan cimrice bir davranış. Rus komutanlığının yetersiz olduğunu ve Ukrayna’da her cephede mağlup olacaklarını anladılar.” diyen Cumhurbaşkanı, Rusya’nın bununla birlikte yine ve yeniden terörün yalnızca ona başvuranların zayıflığını teyit ettiğini gösterdiğini belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

14 Eylül akşamı saat 17:00 sularında Rus birlikleri, KrivoyRog ve çevresinde uçaklardan seyir füzeleri ateşledi ve bunun sonucunda baraj yapıları hasar gördü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com