Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna’daki başarısızlıkları Putin’i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Pentagon’un istihbarat şefi, Rusya’nın Ukrayna’daki başarısızlıkları ve sınırlı kaynaklarından ötürü, güçlerinin Başkan Vladimir Putin’in ülkeyi işgal etme orijinal hedeflerine ulaşamadığını gösterdiğini ve bunun sonucunda hedeflerin değişeceğini düşünüyor.

Associated Press’te yayınlanan bir makaleye göre Pentagon’un Savunma İstihbarat Teşkilatı direktörü Korgeneral Scott Berrier, istihbarat ve iç güvenlik konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, “Artık Putin’in operasyonunun hedeflerini yeniden düşünmek zorunda kalacağı bir noktaya geldik” diyerek “Onun başlangıçta yapmak istediği şeyi yapamayacağı artık oldukça açık” dedi.

Ukrayna, kripto varlık kullanımında dünyada üçüncü sırada

Ukrayna’nın işgalini planladığını, ancak bunu yapamayacağının artık çok açık olduğunu belirten Berrier, Putin için “Bir karar verme noktasına geliyor” dedi. “Bu çözümün ne olacağını bilmiyoruz. Ancak bu çatışmanın ne kadar süreceği büyük ölçüde buna bağlı.” diye ekledi.

Aynı zamanda, CIA Başkan Yardımcısı David Cohen, Putin’in Ukrayna’yı kontrol etmek olan orijinal gündemine olan bağlılığının hafife alınmaması gerektiğini söyledi. “Bundan vazgeçtiğine inanmak için nedenimiz olduğunu sanmıyorum” dedi.

Cohen, ABD’nin Putin’in “risk iştahını” da hafife almaması gerektiğini söyledi. Putin ve yetkilileri savaşın başlangıcında Rusya’nın nükleer cephaneliğini ve kitlesel misillemeyi ima ederek NATO’yu çatışmaya karışmaması konusunda uyardı.

Cohen, “Yine de kitle imha silahları kullanmayı planladığına dair somut kanıtlar görmedik” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com