İşgalciler askeri teçhizatı Kırım’dan Zaporoje’ye aktarıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İşgalciler askeri teçhizatı Kırım'dan Zaporoje'ye aktarıyor

Rus işgalciler, gradlar dahil olmak üzere personel ve askeri teçhizatı Kırım’dan Zaporoje bölgesine transfer ediyor. Kırım’dan yola çıkan ve Melitopol yönünde hareket eden bir askeri konvoy tespit edildi.

Zaporoje askeri yönetimi tarafından yayınlanan mesajda Rusya Federasyonu, Kırım yarımadasından sadece kara kuvvetlerini değil, hava ve deniz unsurlarını da aktarıyor.

Ayrıca bir askeri teçhizat konvoyunun Kırım’dan Melitopol’a doğru gittiği de bilinmektedir: grad füzesi taşıyan yaklaşık iki düzine brandalı kamyon olduğu belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı 12 havaalanını ve 1000’den fazla eğitim kurumunu yok etti

Rus ordusu, üçüncü bir savunma hattı inşa etmekte olup, güney Ukrayna’da tutunmak ve mevzilerini korumak için takviye kuvvetler konuşlandırmaya devam ediyor.

Aynı zamanda, Berdyansk’ta, yerel halkı Rus operatörlerinin mobil ağlarına geçmeye ikna etmeye çalışıyor. Halk ise istikrarlı çalışmadığı için geçmek istemiyor. Melitopol’de işgalciler Rus pasaportları dağıtmak için hazırlıklarını yapıyorlar.

Çiftçilerin elindeki tahıllarla ilgili yapılan açıklamada da “Melitopol’daki çiftçiler, işgalcilere bir kuruşluk tahıl vermeyi reddetmenin tüm stokların kamulaştırılmasına yol açacağından korktukları için tahıl stoklarını istemeden de olsa satıyorlar. Bu nedenle, tahıl yüklü 20 tırlık bir konvoy Kırım’a doğru yola çıktı. Kamyonların plakaları kapatıldı.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com