Ukrayna, ilk 9 ayda 4.8 milyar dolar yabancı yatırım çekti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna başbakanı Denis Şmigal Ukrayna’nın 2021’in ilk dokuz aylık döneminde 4.8 milyar dolarlık yabancı yatırım aldığını söyledi.

Dolar

Facebook’ta bir mesaj yazan Ukrayna başbakanı Ocak – Eylül 2021’de Ukrayna’nın son yıllarda en büyük doğrudan yabancı yatırımı çektiğini belirterek “2021’in üç çeyreği için son yıllarda rekor düzeyde doğrudan yabancı yatırıma sahibiz: doğrudan yabancı yatırım dengesi 4.8 milyar dolardı. Karşılaştırma için, 2017’nin tamamında 3.7 milyar dolar, 2018’de ise 4.5 milyar dolar idi.” diye yazdı.

Ukrayna’nın en zengin 100’ü belirlendi.

Şmigal, şu anda gelen yatırımların önemli bir bölümünün yeniden yatırımlar olduğunu da kaydederek, bu sebeple, yeni ekonomi bakanı Yulia Sviridenko‘nun önemli görevlerinden birinin, yabancı yatırımcılarla çalışmak ve Ukrayna’daki yatırım ortamını daha da iyileştirmek olduğunu belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com