Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Listede ilk sırayı yaklaşık 11 milyar dolarlık bir servetle Rinat Akhmetov aldı, Medvedçuk ilk ondan düştü. İlk 100 listesine ise 10’dan fazla yeni kişi eklendi. İlk 100’ün toplam servetinin yarısından fazlası ilk 10 sıraya ait.

En zengin 10 Ukraynalı

En zengin 100 Ukraynalının serveti, 2014’ten bu yana en yüksek rakam olan 47.4 milyar dolara ulaştı. 2011 yılı ise 83.7 milyar dolarla tüm zamanların rekoru idi. En zengin 100’ün serveti henüz savaş öncesi 2013 yılındaki 67 milyar doların altında kalıyor.

İlk sırada yer alan Rinat Akhmetod 55 yaşında, evli ve iki erkek çocuk babası. Yalnızca en zengin 100 Ukraynalı sıralamasında ilk sırayı korumakla kalmadı, aynı zamanda 2013’teki servetinin zirvesine de yaklaştı.

Ukrayna milletvekilleri, endüstriyel olmayan mantarların pazarlarda satışını yasaklamak istiyor

2021’deki ekonomik aktivitedeki toparlanma, Ahmetov’u önemli bir şekilde etkiledi ve servetini 10 milyar doların üzerine çıkarttı.

Milyarderin metalurji sektöründeki varlıkları mükemmel sonuçlar gösterdi, çünkü yıl ortasında emtia fiyatları yüzüne güldü. Ve sonbaharda, zengin Ukraynalıların iç ekonomide ağırlığını verdiği kömür ve elektrik talebi de arttı.

Milyarderin madencilik ve metalurji şirketlerini birleştiren Metinvest, 2021’in altı ayı için 2.8 milyar dolar net kâr elde etti. AB, Çin ve Körfez ülkelerinden gelen cevher ve çeliğe olan talep, Metinvest’i Ukrayna’nın en kârlı şirketlerine sokan bir lokomotif oldu.

Akhmetov’un imparatorluğunun 2020’deki borç krizinden kurtulan enerji bileşeni olan DTEK Enerji,yılın ilk yarısında 23.5 milyar UAH gelir elde etti ve pazardaki konumunu güçlendirme yolunda büyük bir adım attı. Ve altı aylık nihai mali sonuç negatif olmasına rağmen – 0,5 milyar UAH kayıp- iyi performans gösterdi. Evet, DTEK Trading ve yenilenebilir enerji işinde iyi kârlar elde etti.

Derecelendirmenin ilk 10:

  1. Rinat Akhmetov, MetInvest – 11.54 milyar dolar
  2. Viktor Pinçuk, EastOne Grubu – 2,6 milyar dolar
  3. Vadim Novinskiy, Smart Group – 2,44 milyar dolar
  4. Petro Poroşenko, Roshen – 1.52 milyar dolar
  5. Konstantin Jevago, Ferrexpo – 1.497 milyar dolar
  6. Aleksander ve Galina Geregi, Epicenter-K – 1.46 milyar dolar
  7. Igor Kolomoiskiy, Privat – 1.4 milyar dolar
  8. Vlad Yatsenko, Revolut – 1.28 milyar dolar
  9. Gennady Bogolyubov, Privat – 1.17 milyar dolar
  10. Dmitriy Firtaş, Grup DF – 1.07 milyar dolar

Rivne polisi Türk vatandaşını cinayetten arananlar listesine aldı

Ayrıca, derecelendirmede sekiz parlamenter bulunmaktadır. bunlardan üçü Muhalefet Platformu – Yaşam İçin partisinden; ikisi For the Future grubunu ve birer kişi de Avrupa Dayanışma ve Güven grubunu temsil ediyor. Partisi olmayan milletvekillerinden Vadim Novinskiy bu yıl üçüncü sırada yer aldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com