Ukrayna ve Türkiye, Rusya’nın tarihi sahtekarlıklarını çürütecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye, tarih üzerinde birlikte çalışmak ve Rusya’nın çarpıtılmış bilgilerini çürütmek için bir bilim adamları komisyonu kuracak.

Ukrayna’nın Türkiye büyükelçisi Vasil Bodnar, Ukrayna ve Türkiye Dışişleri Bakanları Dmitriy Kuleba ve Mevlüt Çavuşoğlu‘nun, ortak tarih üzerinde çalışmak üzere tarihçiler ve bilim adamlarından oluşan ikili bir komisyon kurma konusunda anlaştıklarını belirtti.

Bodnar, genel olarak Ukrayna tarihi ile Ukrayna-Türkiye ilişkilerinin tarihinin uzun süredir Sovyet-Rus anlatılarının etkisi altında öğretildiğini kaydederek “Dış politikanın güneye bakan yönü ve genel olarak güney ile etkileşim Ukrayna için geleneksel olarak önemli olmuştur; ancak bu boyutun tarihi henüz tam olarak ortaya çıkmamış ve tanımlanmamıştır, bu yüzden öğrenecek çok şeyimiz var. Türkiye bu yönde işbirliğine hazır.” dedi.

Kocaeli Güzel Sanatlar Öğrencilerinin Ukrayna başarısı

Ülkeler, kültürel diplomasi alanında da çalışmaya devam edecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com