Ukrayna, dış yardım sıkıntısı nedeniyle cephedeki operasyonları azaltıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, dış yardım sıkıntısı sebebiyle askeri operasyonları kısıtladı. Ukrayna kuvvetleri, tüm cephe hattı boyunca top mermisi sıkıntıları çekmektedir.

The Guardian tarafından bildirildiği üzere, ön cephedeki Ukraynalı askerler top mermisi sıkıntısıyla karşı karşıya ve bazı askeri operasyonlar dış yardım eksikliği sebebiyle duruyor.

Tuğgeneral Aleksander Tarnavskiy, Cumhuriyetçi milletvekillerinin 60 milyar dolarlık ABD yardım paketini ertelemesi ve Macaristan’ın Kiev’e yönelik 50 milyar avroluk AB finansmanını engellemesinin ardından cephedeki operasyonların küçültülmesi gerektiğini söyleyerek “Mühimmatla ilgili bir sorun var, özellikle Sovyet sonrası mermiler: bunlar 122 mm, 152 mm. Ve bugün tüm cephe hattında bu sorunlar var… İhtiyaçlarımız gözönüne alındığında, bugün sahip olduğumuz hacimler bize yeterli değil. Bu yüzden onları yeniden dağıtıyoruz. Kendimiz için belirlediğimiz görevleri yeniden planlıyor ve azaltıyoruz çünkü bunların uygulanmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Tarnavskiy, top mermisi sıkıntısının Ukrayna için önemli bir sorun olduğunu ifade ederken, Rus birliklerinin de mühimmat konusunda sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Ukrayna için yardım

Cumhuriyetçiler Senato’daki, 61 milyar doları Ukrayna’ya sağlanan 110.5 milyar dolarlık dış yardıma ilişkin bir yasa tasarısını engelledi. ABD Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham, Ukrayna’ya daha fazla ABD yardımı sağlanması sorununun gelecek yıl çözüleceğine inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com