Orban’ın hediyesinin ardından Erdoğan, Ukrayna ve Moldova’nın AB’ye katılım sürecinin duracağından emin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: macaristantoday.hu

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın 2005 yılından bu yana AB üyeliğine aday olduğunu ve bu şansı Ukrayna’dan daha fazla hak ettiğini ima etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’deki AB zirvesinde Ukrayna’nın birliğe katılımına ilişkin müzakerelerin başlatılması yönünde alınan olumlu kararı eleştirdi., Örgütün Ukrayna ve Moldova ile de Ankara ile benzer şekilde hareket ederek başvurularını “yavaşlatacağını” söyledi.

Erdoğan, Macaristan ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “Onlara adaylık statüsü vermesi demek, bunların gelip de Avrupa Birliği’ne üye olması anlamına gelmez. Onlarla bir süreç başlatılacak, onlar da oyalanacak. Bu ülkelerin hiçbirisi, bir Türkiye değil. Avrupa Birliği’nin, bundan sonra Türkiye’nin konumunu iyi değerlendirmesi lazım. Avrupa Birliği’ne katılmaya birçok üye ülkeden daha hazır durumda bulunan Türkiye’nin, yıllardır siyasi engellemeler nedeniyle kapıda bekletilmesi yanlıştır.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Türkiye’nin gerek stratejik gerek ekonomik potansiyeli Avrupa Birliği’ne tam üyeliği çoktan elde etmiş olmasını gerektirirken, yıllardır çeşitli bahanelerle oyalandık. Türkiye’nin ne kadar önemli ve ne kadar etkili bir ülke olduğu son yıllarda yaşadığımız süreçlerde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir. Belki de Macaristan’ın dönem başkanlığında bu konu masaya çok daha farklı bir şekilde yatırılıp ona göre yeni bir adım atma durumu gündeme gelebilir.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com