Ukrayna Parlamentosu, kargo taşımacılığına ilişkin yasayı kabul etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada ikinci okumada 4258 no’lu “Çok Modlu Taşımacılık” yasasını geçirdi: En az iki yöntemle taşımanın uygulandığı durumlarda mallar tek bir sözleşme kapsamında taşınabilecek.

17 Kasım Çarşamba günü yapılan genel kurul toplantısında yasa tasarısı için 298 milletvekili oy kullandı.

Tasarıya ilişkin açıklayıcı notta, Ukrayna’da multimodal ve kombine mal taşımacılığı, multimodal terminal, multimodal taşımacılık belgesi, multimodal taşımacılık operatörü ve müşterisi, multimodal taşıtacılık sözleşmesi tanımını; Temel şartları, taraflarının hak ve yükümlülükleri, devlet düzenlemelerinin temel ilkeleri ve bu tür ulaşım türlerinde devlet yardımları açıklamaktadır. .

Uber, Kiev’de shuttle hizmetini durdurdu

Açıklayıcı notta “Kanun tasarısı, multimodal taşımacılık katılımcılarının, taşıma modlarındaki değişiklikten bağımsız olarak, taşımanın tüm aşamalarıyla ilgili olarak tek bir anlaşma (multimodal taşıma sözleşmesi) temelinde yük taşımacılığı yapma ve taşıma rızası” şeklinde belirtildi.

Multimodal taşıma hizmetinin sunulması sırasında, multimodal taşıma işletmecisinin hizmetin müşterisine olan kargoya ilişkin sorumluluğunun, yükün multimodal taşımaya kabul edildiği andan itibaren başlayarak kargonun teslim edildiği ana kadar geçen süreyi kapsadığı da öngörülmüştür. .

Kayıp (hasarlı) kargo sebebiyle tazminat alabilmek için, hizmet müşterisinin kargonun hasarının veya kaybının nakliyenin hangi aşamasında meydana geldiğini veya taşıyıcılardan hangisinin zamanında teslimat yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirlemesine ihtiyacı bulunmayacaktır.

Belge ayrıca, mevcut uluslararası uygulamaya uygun olarak, multimodal taşımacılık işletmecisinin özel çekme haklarında azami sorumluluk tutarının belirlenmesini de sağlar.

Kiev’de toplu taşımaya yüksek zam yolda: Tek seferlik biletler 20 Grivna

Bu belge, 7 Aralık 1992 tarihli, üye devletler arasında belirli mal kombine taşımacılığı türleri için ortak kuralların oluşturulmasına ilişkin Avrupa Konseyi direktifinin hükümlerini uygular ve ayrıca Ukrayna’nın Multimodal Taşımacılığın Geliştirilmesi Anlaşmasına katılımını da amaçlar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com