Ukrayna Belgeseli Oscar Ödülleri Aday Adayları Listesinde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Uzakta Havlayan Köpekler” (The Distant Barking of Dogs) adlı belgesel, “En İyi Belgesel Aday Adayı” kısa listesine girdi. 91. Oscar Ödülleri için yarışması kesinleşen filmler 22 Ocak’ta açıklanacak.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl ilk kez kesinleşmiş tüm adayları açıklamadan önce dokuz kategoride son eleme öncesi listeye alınan filmleri açıkladı.

En İyi Belgesel Aday Adayı seçilen 15 belgesel arasına Ukrayna’nın Donbas bölgesinde devam eden çatışmalara yakın bir köyde yaşayan 10 yaşındaki erkek çocuğunun hayatını anlatan “Uzakta Havlayan Köpekler” (The Distant Barking of Dogs) isimli belgesel de yerini aldı.

Yönetmen yardımcısı Azad Safarov facebook sayfasında yaptığı açıklamada, “ Biz artık, dünyanın en iyi 15 belgeseli arasındayız.” diye kaydetti.

Öte yandan, Ukrayna yapımı “Donbas” (orijinal adı: Donbass) filmi Yabancı Dilde En İyi Film aday adayı seçilen 15 film arasına girmeyi başaramadı.

Kırım Haber Ajansı (QHA)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com