Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Gündüz Memmedov istifasını verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başsavcı Yardımcısı Gündüz Memmedov, görevinden istifa mektubu yazdığına dair Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Twitter’da “İstifa mektubu yazdım” diyerek

“Bu zor 6 yılda orada olan ve imkansız şeyler yapan herkese teşekkür ediyorum: Yasal olarak Rusya Federasyonu’nun silahlı saldırganlığına karşı direndim ve çocuklar için adaleti geliştirme konusunda reform yapma olasılığına inandım ve bu projeyi hayata geçirdim” dedi.

Bir gün önce, 26 Temmuz’da Miller hukuk şirketi, Memmedov’un Başsavcılık Dairesi liderliğinin kendisi için zor çalışma koşulları yarattığı ve performansını engellediği için Başsavcı Yardımcısı görevinden istifa ettiğini duyurdu. görevler. Başsavcılık aynı gün istifa mektubunun alınmadığını bildirdi.

Habere göre, 1 Temmuz’da Ukrayna Başsavcısı Irina Venediktova, Başsavcılık başkanları arasındaki sorumluluk dağılımını değiştirmek için bir kararname imzaladı. Belge, Başsavcılık Ofisi’nin internet sitesinde yayınlandı. 30 Haziran 2021 tarih ve 214 sayılı karara göre, Silahlı Çatışmada İşlenen Suçlara İlişkin Ceza Muhakemeleri Denetleme Dairesi Başkanlığı bizzat Venediktova’ya devredildi.

29 Haziran’da, silahlı çatışmayla ilgili davaların soruşturmalarının liderliğinin Başsavcı Yardımcısı Maksim Yakubovskiy‘e devredildiği dair bir emir imzalandı. Daha önce, “Savaş Bakanlığı” Başsavcı Yardımcısı Mamedov tarafından denetleniyordu. Mammedov, Çocukların Çıkarlarının Korunması ve Şiddete Karşı Mücadele Dairesi’nin davalarının soruşturulmasını ve savcıların eğitim merkezi ile etkileşimi denetlemeye devam etti.

Miller’in Mammadov’un çıkarlarını temsil eden avukatları, Başsavcı Yardımcısı Gündüz Memmedov‘un görevden alınmasını siyasi olarak motive ediyor ve onu görevden almanın temeli haline gelen devlet sırlarına erişimden mahrum bırakmanın temelsizliğini kanıtlamayı amaçlıyor.

Gündüz Memmedov, Sovyet döneminde 1974 yılında Azerbaycan Gence’de doğmuştur.Odessa Devlet Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun olmuştur. 18 Ekim 2019’da Ukrayna Başsavcı Yardımcısı olarak atanmıştı.

ukrhaber.com

Bayraktar insansız hava araçlarında Ukrayna motorları kullanılacak

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com