Nova Poshta, Türkiye’deki alışveriş sitelerinden ürün teslim etmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nova Poshta şirketler grubunun bir parçası olan Nova Poshta Global, Türkiye’deki online alışveriş mağazalarından da Ukrayna’ya ürün teslim etmeye başladı.

Nova Poshta basın servisinin yaptığı açıklamada, ürünler npshopping.com web sitesinden sipariş edilebilecek.

Nova Poshta Global ürün geliştirme ve pazarlama müdür yardımcısı Olga Volodina “Türkiye dünyanın en büyük üçüncü giyim ihracatçısı ve yerel üreticiler aktif olarak kendi markalarını geliştiriyor: bugün piyasada 500’den fazla marka var. Hepsibursada, Trendyol, Morhipo, Collezione gibi online platformlardan sipariş bekliyoruz; çünkü en iyi Türk markalarının çok azı yurtdışında online olarak satılıyor. Elbette, online mağazaların kataloğu sürekli yeni isimlerle yenilenecek, bu nedenle Ukraynalılar Türkiye’de alışveriş yapıyor gibi hissedecekler.” dedi.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

  • Alışveriş yapmak isteyen kişinin öncelikle npshopping.com adresine üye olması gerekmektedir. Alışveriş yapacağı ülkeye göre kişiye bir adres atanmaktadır. Türkiye için aşağıdaki gibi bir adres verilmektedir.

* Site sadece Ukraynaca ve Rusça dilinde hizmet vermektedir.

  • Alışveriş sonrasında takip numarasını npshopping sitesinde tanımlamanız gerekmektedir. Ürün sizin tanımlayacağınız Nova Poshta ofisi ya da adresinize kurye ile gönderilecektir.

Nova Poshta’nın Türkiye’den getireceği ürünler için ücretlendirmesi

NP Shopping sitesinde bulunan hesap makinesi ile ürünün ağırlığı ve ürünlerin bedeli üzerinden yapılan ücretlendirme hesaplanabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus gümrüklendirme sınırıdır.

Sipariş miktarı 100 Euro’ya kadar ürünler için ek ücret alınmamaktadır.

Sipariş miktarı 100-150 Euro arası için 100 Euro!yu aşan miktar için % 20 KDV eklenmektedir.

Sipariş 150 Euro’yu aşarsa; 100 Euro’yu aşan kısım için % 20 KDV ile 150 Euro’yu aşan miktar için % 10 gümrük vergisi ödenir. Ayrıca şirket % 3 gümrük bedeii almaktadır.

Sitede bulunan hesap makinesinden yapılan örnek fiyatlandırmalar.

Sistem Türkiye dışında Almanya, Amerika, Çin, İngiltere ve Polonya’dan da sipariş kabul etmektedir.

ukrhaber.com

Bayraktar insansız hava araçlarında Ukrayna motorları kullanılacak

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com