Kiev’de aile içi şiddetle ilgili şikayetlerin %20 kadarı erkeklerden geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Kent Cinsiyet Eşitliği, Şiddeti Önleme ve Karşı Mücadele Merkezi’nde, aile içi şiddetle ilgili şikayetlerin %15-20’sinin erkeklerden geldiğini açıkladı.

Kiev Kent Cinsiyet Eşitliği Merkezi Müdürü Tatyana Zotova tarafından “Şiddet mağdurlarına hizmet sağlamada Kiev’in başarıları ve beklentileri” konulu yuvarlak masa sunumu sırasında “Şiddet sadece kadınlarla ilgili değildir. Bu nedenle merkezimize Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Merkezi adı verilmektedir, çünkü hem erkekler hem de kadınlar çeşitli sosyal hizmetler şeklinde yardım alabilmektedir… Taleplerin %15-20’sini aile içi şiddete uğrayan ve geçici bakıma ihtiyacı olan, kalmak için güvenli bir yer arayan erkeklerden alıyoruz.”. dedi.

Zotova, erkeklerin temyiz istatistiklerinin, merkezin faaliyetlerinin yeniden adlandırılması ve buna bağlı olarak yeniden biçimlendirilmesi nedeniyle son bir buçuk yılda arttığını kaydederek “Merkezin adı değiştirilmeden önce gelen taleplerin yaklaşık %5’ini erkeklerde alıyorduk ama şimdi istatistikler değişti” diye ekledi.

Merkez müdürü ayrıca, kurumun faaliyetlerinin toplumsal hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayarak, sosyal ve eğitim programlarını ve kurslarını uygulayarak ve sosyal hizmetler sunarak kadın ve erkeğin eşit haklarını gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

Kiev Şehir Devlet İdaresinin 7 Mayıs 2020 tarih ve 677 sayılı emriyle, Kiev Şehir Kadınlarla Çalışma Merkezi, adını Kiev Şehir Cinsiyet Eşitliği, Şiddeti Önleme ve Şiddete Karşı Mücadele Merkezi olarak yeniden adlandırıldı.

ukrhaber.com

Ukrayna’dan Avrupa’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan iki Türk vatandaşı daha yakalandı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com