Ukrayna, bazı ürünler için Avrupa etiketleme standartlarını getiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da çeşitli et, sakatat, zeytinyağı ve bal gibi gıda ürünlerini etiketlemeye yönelik Avrupa normları uygulamaya kondu.

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın basın servisine göre, yeni gereksinimleri onaylayan kararname 6 Mayıs’ta Adalet Bakanlığı’na tescil edildi.

Bakan Yardımcısı Sergey GluşçenkoKararname, AB yasalarının gereklilikleri temelinde geliştirildi ve Avrupa entegrasyonumuzun yanı sıra Avrupa Birliği ile ortak bir gıda pazarı yaratılmasına yönelik bir başka adımdır. Tüketiciler, gıda ürünlerinin menşe ülkesi veya yeri hakkında daha ayrıntılı bilgi alacaklardır. Bu aynı zamanda gıda ürünlerinde sahtecilik olasılıklarını da azaltacaktır.” dedi.

Özellikle, üreticilerin aşağıdaki ürünlerin etiketlerinde menşe ülkesini veya yerini belirtmeleri gerekecektir: taze ve dondurulmuş sığır eti, domuz eti, kuzu eti, keçi eti, kümes hayvanları, sığır eti ve kümes hayvanları sakatatının yanı sıra bal, zeytinyağı ve sızma zeytinyağı.

Yeni kurallar, Ukrayna’da üretilen veya ithal edilen bu gıda ürünlerinin, tüm uygulama aşamalarında etiketlenmesini gerektirecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com