Bayraktar insansız hava araçlarında Ukrayna motorları kullanılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Baykar Savunma genel müdürü Haluk Bayraktar yakın gelecekte montajı yapılacak tüm yeni İHA’lara Ukrayna motorları takılacağını söyledi.

Foto: kanaldom.tv

Ukrayna’da bir tv canlı yayınına katılan Bayraktar, “Yakın gelecekte üretilecek tüm ekipmanlarımıza Ukraynalı bir üreticinin motorlarını takmayı planlıyoruz. Ukrayna bizim stratejik ortağımız.” dedi.

Türkiye’nin diğer ülkeler arasında Ukrayna teknolojilerine ilk dikkat çeken ve işbirliği teklif eden ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Bayraktar, Ukrayna’nın bu alanda benzersiz teknolojilere sahip olduğunu vurguladı. Bayraktar, özellikle Akıncı TİHA’larındaki Ukrayna motorlarını örnek olarak gösterdi.

Ona göre dünyada iki veya üç ülke bu tür teknolojilere sahip. Bu İHA’ların Ukrayna’da üretilme olanakları sorulduğunda, bunun Ukrayna’ya bağlı olduğunu söyledi. Ona göre, Ukrayna bununla ilgileniyorsa, Türkiye ortak girişimleri hayata geçirmeye hazır.

Foto: kanaldom.tv

ukrhaber.com

Çernovtsi’de kilisenin yanındaki kuyuya atlayan Türk vatandaşı kurtarıldı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com