Ukrayna Başbakanı istifa dilekçesini verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk, Bakanlar Kurulu üyeleri ve kendisinin şahsen devlet başkanı Vladimir Zelenskiy’e saygısızlık ettikleri iddiasıyla ilgili spekülasyonları dengelemek için istifa mektubu yazdığını ve cumhurbaşkanına teslim ettiğini söyledi.

Gonçaruk bu sabah yazdığı Facebook mesajında “Başkanın programını yerine getirme pozisyonuna geldim. O benim için açıklık ve dürüstlük örneği. Ancak, cumhurbaşkanına olan saygımız ve güvenimizle ilgili şüpheleri ortadan kaldırmak için istifa mektubu yazdım ve parlamentoya girme hakkıyla cumhurbaşkanına verdim.” dedi.

Başbakan, görev yaptığı süre içerisinde ekibiyle birlikte 4 ay içinde başardıklarını listeledi ve onlar için asıl zorluğun kamu sektöründeki yolsuzluğun üstesinden gelmek olduğunu vurguladı.

Gonçaruk, “Ne yazık ki, birkaç ay boyunca onlarca yıldır inşa edilen yolsuzluk düzenini imha etmek oldukça zor. Ana şey, durma hakkımızın olmaması ve olmayacak! Karanlık alanlarda yaşamaya alışkın rakiplerimiz istemezdi,” diye yazdı.

Başbakan, hükümeti gözden düşürmeyi amaçlayanlarla bağlantılı olarak ortaya sürülen“lağım” görünümlü internet üzerinde bir direnç oldu.

Gonçaruk “Geçen gün, hükümet toplantılarının parçacıklarından toplanan dosyaların etrafında meydana gelen olaylara tanık oldunuz. Onların içeriği yapay olarak ben ve ekibimin siyasi liderimiz olan Cumhurbaşkanına saygı duymadığımız fikrini yaratıyor. Nakit akışlarını kontrol etmek isteyen birçok nüfuz sahibi için bunu yapmak avantajlı görünmektedir. Ancak bu doğru değil ”diye vurguladı.

Başbakan cumhurbaşkanının “açıklık ve dürüstlük örneği” programını yürütmek için göreve geldiğini vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com