Uber paylaşımlı taksi hizmetini ilk olarak Kiev’de deniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uber basın servisi tarafından bildirildiğine göre Kiev, Uber’in yeni bir hizmeti daha başlattığı dünyadaki ilk şehirlerden biri oldu: Paylaşımlı taksi hizmeti.

Uber Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Geliştirme Başkanı Georgiy Sokolyanskiy “Şehrimizdeki insanlar yenilikçi mobilite hizmetlerine çok açık oldukları için Kiev, Uber Green veya Uber Shuttle gibi yeni hizmetleri başlatan ilk şehirlerden biri oldu. Bu nedenle, ‘Pool Chance’ın faaliyet göstereceği dünyadaki ilk şehirlerden biri olarak Kiev’i seçtik.” dedi

Uber mobil uygulamasındaki yeni bir seçenek olan Pool Chance, bir seyahatin bedelini aynı yönde seyahat eden başka bir yolcuyla paylaşmanıza olanak tanıyacak.

Şirket, yeni fırsattan ikiden fazla kişinin yararlanamayacağını vurguladı. Aynı zamanda, iki müşterinin her biri için hizmetin fiyatı UberX’tekinden daha düşük olacaktır.

Şirketin bildirdiğine göre, Pool Chance kullanarak seyahat bedelini % 30’una kadar geri ödeme almak mümkün olacaktır. Yolculuk sırasında başka bir yolcu bulmak mümkün değilse, maliyeti UberX’in normal fiyatı olacaktır. Gezinin başında mobil uygulamada hemen belirtilecektir.

Uber, geri ödeme yüzdesinin ve tam miktarının dinamik olduğunu ve yolcuların cüzdanlarına UberCash şeklinde ekleneceğini kaydetti. Şirket, Pool Chance hizmetini veya diğer Uber hizmetlerini kullanırken tüm sürücülerin ve yolcuların koruyucu maske takmaları gerektiğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com