Türkiye’nin yeni Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen resmi olarak atandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Resmi Gazete'de yayımlandı, işte Türkiye’nin yeni Ukrayna  büyükelçisi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 5 ülkeye yeni büyükelçi atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen oldu.

Yayımlanan karara göre Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç ve Kiev Büyükelçiliğine de Mustafa Levent Bilgen atandı.

Varşova Büyükelçiliğine Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Rauf Alp Denktaş getirilirken, Rabat Büyükelçiliğine Mustafa İlker Kılıç, Bujumbura Büyükelçiliğine de Alp Işıklı atandı.

Türkiye’nin yeni Ukrayna Büyükelçisi

Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen, işletme lisans derecesini Amerika Birleşik Devletleri’ndeki George Mason Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden almıştır. Yine aynı üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde uluslararası ticaret ve işlemler alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Bilgen, 1995 yılında Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. 2007-2009 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu‘nun özel danışmanı, 2009-2011 yıllarında Toronto’nun kurucu başkonsolosu olarak görev yaptı.

2011’den 2014’e kadar New York’ta başkonsolosluk, Aralık 2014’ten 1 Ekim 2016’ya kadar Abu Dabi’de büyükelçilik yaptı.

2017’den beri Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na danışmanlık yapmaktadır. 2018’den 2019’a kadar, Meclis Dışışleri Komisyonu danışmanıdır.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ise Ocak 2019’dan bu yana görev yapmaktaydı. Ukrhaber olarak hizmetlerinden ve görev yaptığı sürece Ukrayna’daki Türk toplumuna olan yakın ilgisi ve desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com