Gonçaruk Ukrayna’da neyin “din” olması gerektiğini anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk tarafından Report Company ve Newsweek işbirliği ile yapılan bir röportajda 21. yüzyılın ana kaynağının Ukrayna’nın dünya sahnesindeki itibarını geri kazanacağı ve ülke içindeki ulaşma engellerini yok edeceği bilgi ve itibar olduğu söylendi.

Başbakan “21. yüzyılın ana kaynağının petrol veya doğalgaz değil bilgi ve itibar olduğunu anlamalıyız. İyi bir itibara sahipseniz, güvenilirsiniz ve istediğiniz tüm kaynaklara erişebilirsiniz. Sözde “gelişmiş ülkeleri” Ukrayna’dan ayıran şey budur: daha güvenilir kaynaklara sahipler. Farklı olmamızın nedeni çok basit: hiç kimse Ukrayna’ya güvenmiyor.”dedi.

Yeni hükümetin amaçlarından biri “Ukrayna’ya olan güveni yeniden sağlamak“.

“Hala daha fazla bilgi var. Bilgi engellerinin de bize zarar verdiğine inanıyorum. Bilgi açık olmalı ve açık veriler dinimiz olmalıdır. Bu, ekonomimizin gelişimi için mükemmel fırsatlar yaratır. Açık bilgi, yatırımcılara gelecek için faaliyetlerini ve projelerini planlama fırsatı verir ve insanları büyük ölçüde güçlendirir. Ukrayna‘nın bu güçlendirme sürecinde lider ülke olabileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com