Türkiye-Ukrayna arasında turizm işbirliğinin getireceği kolaylıklar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Turistlerin haklarına ve güvenliğine ilişkin Ortak Niyet Bildirisi’nin Ukrayna ile Türkiye arasında imzalanması sayesinde, taraflar her iki devletin vatandaşları için sınır geçiş kurallarını basitleştirebilecek ve ülkeler arasında uçuş sayılarını artırabileceklerdir.

bayrak türkiye ukrayna

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal Pazar günü Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu anlaşma, özellikle, her iki devletin vatandaşları için sınır geçiş kurallarını basitleştirmeyi, aşı sistemlerinin değiş tokuşunu, ülkeler arasındaki uçuş sayısını artırmayı, Ukraynaca ve Türkçe sesli rehberlerinin mevcudiyetini genişletmeyi ve turizm ve tatil beldelerine yatırım konusunda ilgiyi çekmek için işbirliğini geliştirmeyi mümkün kılıyor. ” şeklinde yazdı.

Belgenin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmede Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Aleksander Tkaçenko tarafından imzalandığını hatırlattı.

Bildirildiği üzere, 27 Nisan’da Ukrayna ve Türkiye turizm sektöründe işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Aleksander Tkaçenko bu vesileyle Telegram kanalında “Uluslararası anlaşmalar yenilenmeli ve genişletilmelidir. Bu, sürdürülebilir kalkınmanın garantisidir. Özellikle ülkemiz bugün Türk tarafının jeopolitik görüşlerde dayanışmanın yanı sıra desteğini yaşarken. Ayrıca salgın sebebiyle, devletlerimiz arasında stratejik gidişata göre sürekli ayarlamalar yapılmaktadır. Olası yönleri görüşmek için bir işbirliği anlaşması imzaladık. ” diye yazdı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com