Ukraynalıların % 23’ü başka bir ülkede yaşamak istiyor (Anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ülke genelinde yapılan temsili bir anket çalışmasının sonuçlarına göre, Ukrayna’nın yetişkin nüfusunun % 23’ünün ikamet ettikleri ülkeyi değiştirmek istediği tespit edildi.

LibertyReport.ai gerçek zamanlı sosyolojik ve pazarlama araştırma platformu tarafından yürütülen bir çalışmanın sonuçlarına göre ikamet ettikleri ülkeyi değiştirmek isteyen katılımcıların coğrafi dağılımı neredeyse birbirine yakındır: Batıda % 21, Güneyde % 24, Doğuda % 23 ve Orta Ukrayna’da % 23.

Ankete katılan Ukraynalıların en çok taşınmak istediği ülkeler :

  • ABD ,
  • Kanada,
  • Almanya,
  • Polonya,
  • İspanya,
  • İtalya,
  • Çek Cumhuriyeti.

Ukrayna’dan ayrılmak isteyen erkekler ve kadınlar arasında oran farkı olmaması ise bir başka ilginç gösterge oldu: Erkeklerde oran % 24 iken, kadınlarda bu oran % 22.

18-29 yaş aralığında yanıt verenlerin % 30’u, 30-44 yaşları arasındakilerin % 29’u, 45-59 yaşlarındakilerin % 28’i ülkeden ayrılmak istediğini belirtirken, 60+ yaşlarındakilerde bu oran yalnızca % 8’dir.

Yetişkin nüfusa ek olarak, Ukrayna’nın her yerinden 14-17 yaş arası 200 gençle de görüşülmüştür. Bunların % 35’i ülkeyi terketmek istediğini belirtirken, bu gençlerin % 52’si ( toplamın % 12’si) Ukrayna’yı terk etmeyi yetişkin olmadan önce yamaya istekli. Ankete katılan gençler arasında, erkeklerin % 38’i ve kızların % 31’i ülkeyi terketme yönünde görüş bildirdi.

İlginç bir şekilde, tarihsel olarak daha fazla insanın yurtdışında çalışmak ve daimi ikamet için ayrıldığı Ukrayna’nın batısında, ergenlerin yalnızca % 20’si ülkelerini değiştirmek istediklerini söyledi. Merkezde bu rakam % 32, Güney’de % 41, ancak Doğu’da % 50 ile yüksek bir seviyededir.

Çalışma 18 yaş üstü 1,500 yetişkin Ukraynalı katılımcı ile ulusal düzeyde LibertyReport.AI platformunda, “MIXED-MODE” yaklaşımı kullanılarak gerçekleştirildi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com