Türk şirketi, Nikolayev Uluslararası Havaalanı modernizasyonu anlaşmasını imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nikolayev Bölge Konseyi adına birinci başkan yardımcısı Tahir Sadridinov ile NZD İnşaat adına şirketin koordinatörü Mustafa Ustaoğlu tarafından havacılık hizmetlerinde bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için Nikolayev Uluslararası Havalimanı’nın geliştirilmesi ve modernizasyonu konusunda bir anlaşma imzalandı.

Türk şirketi, Nikolayev Uluslararası Havaalanı modernizasyonu anlaşmasını imzaladı

NZD İnşaat şirketinin temsilcileri ile toplantıya Nikolayev bölge konseyi başkanı Viktirya Moskalenko, bölge konseyi temsilcileri Grigoriy Taşlik, Vladimir Potoçnyak, Anna Voronok, Vladimir Kolesnikov katıldı.

Anlaşma hakkında konuşan Nikolayev Bölge Konseyi’nin başkanı Viktorya Moskalenko; “2015 yılında, dönemimiz başladığında, varlıkların satılması gereken işletmelerden biri olarak Nikolayev havaalanı gündeme geldi. Borçlu işletmeyi nasıl geliştirebileceğimizi araştırmaya başladık.

Bugün, havalimanımız bir yatırım aracı olup halka hizmet vermektedir. Tabii ki, bu önemli bir yatırım gerektirmektedir. Bugünkü toplantı, havalimanı için kalkınma yöntemi bulmanın bir yoludur. Şahsen benim hedefim, ortak mülkiyetimize yatırım yapmak ve geliştirmekti.

Bugün tüm süreçler şeffaftır ve bir memorandum yapma hakkına sahibiz. Aslında, hiç kimse havaalanının gelişmesinde bize yardımcı olmadı. Havaalanı gelişimi riskleri barındırmakta, yatırımlar eleştiri konusu olmakta. Ama biz sahipleri ve yöneticileri olarak havaalanının geliştirilmesi gerekir diye düşünüyoruz .” dedi.

NZD İnşaat temsilcileri projenin stratejisini ve aşamalı uygulamasını sundu. Planlara göre 2 yıl içinde Nikolayev gerçekten modern bir havaalanına sahip olacak. İyimser tahminlere göre, yolcu trafiği 4 yıl içinde yıllık 4 milyon yolcuya çıkacak. Ayrıca, inşaatın başlamasıyla birlikte yaklaşık 800 kişiye iş sağlanacak; havalimanının modernizasyonu bittikten sonra da 300 kişiye istihdam sağlanacak.

NZD İnşaat Harkov Havaalanı işi ile Ukrayna pazarında deneyime sahip olup benzer projenin Nikolayev’de de uygulanması planlanmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com