Türk firması Bosphorus Development, savaşa rağmen Kiev’de konut projelerine yatırıma devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bosphorus Development’ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Vahit Saçaklıoğlu, Ukrayna’daki ilk projesi olan Kiev’deki konut kompleksi Maxima Residence’ın (Konovaltsia St., 30) inşaatına yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

Interfax-Ukrayna ajansıyla röportaj gerçekleştiren Saçaklıoğlu “Savaşın başlamasından birkaç ay önce başkentteki Maxima Residence konut kompleksi çalışmalarına başladık. Bu bizim Ukrayna’daki ilk geliştirme projemiz. Ukraynalı RIEL şirketi ile ortaklaşa yürütüyoruz. Rus işgali ile planlarımızı biraz değiştirdik ama işi durdurmadık.” dedi.

Maxima Residence’ın, uluslararası standartlara ve çevre normlarına uygun olarak inşa edilmiş, 486 daireli, business class bir konut kompleksi olduğunu vurgulayan Saçaklıoğlu, “Mimarlarımız tüm konut sakinlerinin rahat etmesi için çok çaba harcadı: modern daire yerleşimleri, iyi düşünülmüş ortak alanlar, dinlenme ve spor alanları, çocuk oyun alanları, ilgi çekici peyzaj tasarım çözümleri.” dedi.

Şirket, 100’den fazla projenin hayata geçirilmesi sürecinde edindiği 50 yılı aşkın deneyimi uygulamayı hedefliyor.

Saçaklıoğlu’nun bildirdiği gibi satışlar bu yılın Haziran ayında başladı ve o tarihten bu yana fiyatlar %10 arttı (LUN’a göre şu anda: 52.7 bin UAH/m2). Birinci ve ikinci bölümde yer alan yaklaşık 120 daire satışa açılırken üçüncü bölüm henüz açılmadı.

Programlara göre kompleksin üçüncü ve son bölümünün inşaatı 2025 yılının 4. çeyreğinde tamamlanacak.

Bosphorus Development, Ukrayna’da daha fazla konut ve ticari tesisleri hayata geçirmeyi planladığına değinen Saçaklıoğlu “Size ayrıntıları anlatamayacağım, çünkü durum her gün değişiyor ve gelecekteki beklentileri tahmin etmek zor. Ancak şunu belirtmek isterim ki, Ukrayna’da hâlihazırda hatırı sayılır bir emlak bankamız var ve bu banka şu anda mevcut arazilerden oluşturulmakta. Ağırlıklı olarak Kiev’in orta kesiminde. Ayrıca yakın gelecekte Avrupa ve ABD’de de proje hayata geçirme olasılığını düşünüyoruz. Şu anda bu pazarlar üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Bosphorus Development, Türkiye’nin ilk on geliştirme şirketi arasında yer almaktadır. 1970 yılından bu yana toplam alanı 5 milyon metrekareyi aşan 100’den fazla projeyi hayata geçirdi. Merkezi Noktalar: İstanbul Tower 205 gökdelen, konut kompleksleri Country Life Residence, Arcadium Life Residence, Real Life Residence, Blue Lake Residence, alışveriş ve eğlence merkezleri Historia Mall ve Aqua Florya Mall, Crowne Plaza Hotel Florya, Koru temalı akvaryum Florya Residence&Mall.

Aile şirketinin temsilcisi Mehmet Vahit Saçaklıoğlu, 2019 yılında Ukrayna’da Bosphorus Development anonim şirketini kurdu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com