Stepanov: Ukraynalılar hava yoluyla 15 Haziran’dan itibaren yurtdışına gidebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, basın toplantısında devlet sınırını karayoluyla geçmek konusunda herhangi bir kısıtlama olmadığını hava yoluyla yurtdışına çıkışın ise 15 Haziran sonrası mümkün olacağını belirtti.

Maksim Stepanov

Stepnanov kendisine sorulan uluslararası trafiğin ne zaman açılacağı sorusunu cevaplarken “Belarus’a ya da AB’ye karayolu ile gitme arzunuz varsa, bunu yapabilirsiniz. Tarih konusunda herhangi bir sınırlama yok. Hava iletişiminden bahsediyorsak, karantinaya alınmış bir çıkış planına göre, hükümet tarafından onaylanan karantinayı hafifletme kararı gereği 15 Haziran’dan itibaren başlayacak.” diye cevap verdi.

Aynı zamanda bakan, bir kişi Ukrayna’ya döndüğünde, belirlenen standartlara göre, o “evde DIY” uygulamasını yükleyerek, 14 gün boyunca kendi kendine izolasyonda kalması gerektiğini hatırlattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com